Glavni razlozi oglašavanja na internetu, odnosno NCMagazin.rs website-u su:

  • Mesec dana zakupa neke od pozicija jeftinije je u odnosu na jedan oglas u novinama ili jednoj sekundi TV reklame.
  • Kampanje se organizuju jednostavno i brzo, lako je uraditi izmene, pratiti rezultate kampanje i dobiti zaista merljive informacije, počev od broja posećenosti web stranice, klikova na baner, pa sve do ciljne grupe koji su kliknuli na reklamu. 
  • Gledano na domaće tržište. korisnika interneta ima preko 4 miliona, što predstavlja veoma veliku ciljnu grupu. Naravno treba obratiti pažnju i na broj korisnika u regionu, kada se dobija cifra od preko 10.000.000 korisnika
  • Vaša reklama ne mora da cilja samo određenu grupu, internet ne poznaje granice, tako da možete biti pristuni svuda u svetu. 

Izveštaj Huge Media agencije iz jula 2011. godine

statistika-uvod effected

Nedavno je IAB prikazao rezultate istraživanja o tome šta se dešava kada se novac predviđen za televizijsko oglašavanje delom usmeri na online kanale. Interesantni podaci i zaključci –  govore o tome da se ljudskoj pažnji mora posvetiti malo više vremena, razmišljanja i analize.

oglasavanje-online-digital-preusmeravanje-budzeta effected

Suština analize je u tome da sa preusmeravanjem dela budžeta sa TV oglašavanja na online kanale od 15%, u zavisnosti od industrije, efekat povećanja ukupne pokrivenosti (reach) populacije raste između 3,4% do 6,2%. To znači da je potrošen isti novac ali se dobija daleko veći efekat.

Ovo je samo isečak iz obimnog istraživanja koje se tiče vizuelnog oglašavanja (display – baneri i video sadržaji) o stvarima koje su naša svakidašnjica i nezaobilazno čitanje za sve agencije. Iako je istraživanje rađeno na drugim tržištima jedna stvar je konstantna – ljudska priroda se ne menja.

Za sve vidove reklamiranja, saradnje ili sponzorstva budite slobodni da nas kontaktirate.

NCMagazin.rs kontakt strana

Google Analytics globalna poseta:

Analytics-www.ncmagazin.rs-Audience-Overview-20130616-20130716

Takođe ovde možete preuzeti i Media Kit, kako biste se bolje upoznali sa mogućnostima reklamiranja na NCMagazin.rs website-u

pdf buttonNCM-Media_Kit.pdf